2012. június 18., hétfő

Ribizlis túrótorta

A 2010 júniusi NLK-ban volt ez a recept, azóta sokszor készítettem, de a túrós részbe nem teszek lisztet, meg vajat, mert szerintem nem kell bele, helyette több túrót, tejfölt és tojást használok.

Ez a tészta jól sodorható. A 24 centis piteformába kicsit sok, 3 kis kosárformát is megtöltöttem.

Ribizlis túrótorta
Hozzávalók a tésztához:
22 deka Schär mixB
14 deka vaj
2 deka kakaó
7 deka porcukor
1 tojás

Túrótöltelék:
50 deka túró
10 deka cukor
5 tojás (3 is elég)
Kb. 20-25 deka tejföl
vanília kivonat (fehérrumba áztatott vaníliarudakból készítem. Vigyázat, vodka nem jó)
esetleg citromhéj és lé

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom, kisodrom, kibélelem a 24 cm- es piteformát. A tészta kb 26 centis formához elég. A töltelék hozzávalóit összekeverem, ha túl darabos, rámegyek a botmixerrel is. Ráöntöm a tésztára és 170 fokon addig sütöm, amíg kezd barnulni, de még rezgős a közepe. Így is finom, de a tetejét ribizlivel beborítom, és piros zselével leöntöm. Pillanatok alatt elfogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése